Vitrážové lustry

Lustry Tiffany jsou velice specifické lustry výraznou kombinací barev. Vitrážové lustry jsou vyráběny technikou Tiffany, která je pojmenovaná po svém vynálezci Louisi Tiffany.

Technika Tiffany spočívá v jemném a přesném opracování skleněných částí, které jsou následně olepena měděnou páskou a pomocí pájky spojována. Tiffany technika je obdobou techniky vitrážové. Vitrážové lustry Tiffany jsou vyráběny ručně a zaujmou každého na první pohled.

Vitrážové lustry:

Vitrážové lustry jsou ozdobou každého interiéru. Křehkost a krása vitráží těchto svítidel spolu s ruční prací vloženou do výroby lustrů jsou důvodem trvalé hodnoty těchto svítidel. Vitrážové lustry jsou vyráběny pro přímé i nepřímé osvětlení, s různým počtem žárovek a v mnoha vzorů mozaik vitráží. Světlo vitrážových lustrů je možno doplnit nástěnnými svítidly, stropními svítidly nebo stojanovými lampami. Celý interiér pak působí velice impozantně, zejména při rozsvícení svítidel. Zavěšení lustrů je na řetězech, ty jsou většinou v povrchové úpravě bronzové patiny, někdy doplněné o ozdobné prvky. Do vitrážových lustrů je vhodné použít dekorativní žárovky.