Vitrážové stojanové lampy

Vitrážové stojanové lampy Tiffany jsou dominantní součástí interiéru. Stojan těchto stojacích vitrážových lamp je většinou odlitek z bronzu a bohatě zdobený v secesním stylu.

Stojanové vitrážové lampy si udržují vzhledem k použitým materiálům svou trvalou hodnotu, a proto jsou vyhledávaným typem stojanových lamp. Vitrážové stojanové lampy jsou vyráběny ruční technikou zvanou Tiffany. Tato technika spočívá ve spojování různobarevných sklíček.

Vitrážové stojanové lampy:

Vitrážové stojanové lampy jsou velice atraktivním prvkem v osvětlení místnosti. Ručně vyráběná stínidla lamp tradiční tiffany technikou s pestrými motivy mozaiky oživí atmosféru v místnosti především při jejich rozsvícení. Stojany vitrážových lamp jsou většinou různě zdobené a v povrchové úpravě bronzové patiny. Stojanové lampy jsou součástí lustrů, stropních svítidel, nástěnných svítidel i stolních lampiček ve stejném provedení vitráže a celkové osvětlení interiéru je tak možné vzájemně kombinovat. Vypínače stojanových vitrážových lamp jsou většinou na přívodní šňůře, některé typy mají řetízkový vypínač upevněný ve stínidle lampy, kde vypadá velice elegantně. Použití lamp je v pokoji, ložnici, obýváku, pracovně.