Vitrážové stolní lampy

Stolní lampy Tiffany jsou ručně vyráběná svítidla a každé vitrážové svítidlo tedy i stolní vitrážová lampa je originál. Proto pokud chceme zakoupit 2 nebo více stolních vitrážových lamp Tiffany musíme počítat s drobnými odlišnostmi.

Vitrážové stolní lampy jsou vyráběné technikou Tiffany. Tuto techniku objevil Louis Tiffany, technika spočívá v ručním spojování různobarevných sklíček odlišných velikostí.

Vitrážové stolní lampičky:

Vitrážové stolní lampičky jsou velice atraktivním prvkem v osvětlení místnosti. Ručně vyráběná stínidla lampiček tradiční tiffany technikou s pestrými motivy mozaiky oživí atmosféru v místnosti především při jejich rozsvícení. Stojany vitrážových lampiček jsou většinou různě zdobené a jedná se většinou o bronzové odlitky. Stolní lampičky jsou součástí lustrů, stropních svítidel, nástěnných svítidel i stojanových lamp ve stejném provedení vitráže a celkové osvětlení interiéru je tak možné vzájemně kombinovat. Vypínače lampiček jsou většinou na přívodní šňůře, některé typy mají řetízkový vypínač upevněný ve stínidle lampy, kde vypadá velice elegantně. Použití lampiček je v pokoji, ložnici, obýváku, pracovně.